in

20 Times People Had No Idea What They Were Looking At, But The Internet Knew What It Was Right Away

What Is This Thing?

1. Found A Rock On The Porch Of My New Home, Flipped It Over And Saw This. Is That A Fossil?

Answer: Yup, that’s a fossil. Tree trunk impression.

2. Grandmother Received This From Her Friend After His Death. Nobody At The Senior’s Center She Lives At Knows What It Is. What Is This Thing?

Answer: Opium pipe

3. I Found This Little Guy Under A Stair In A Parking Garage At The Mall. The Clothing Is Made Out Of Thread And His Hair Is Made By What Seems Like Glue Dipped Into Dirt. What Is This Thing?

Answer: It is a worry doll. You tell your worries to it, and put it under your pillow at night. It’s supposed to take away your worries while you’re sleeping.

4. My Girlfriend Found These In Her Dinner? Are They Seeds?

Answer: Pretty good picture of insect eggs.

5. This Sticker On The Inside Cover Of A Second-Hand Bible. Pretty Sure It Depicts A Partridge And A Fig Tree, Both Of Which Have Biblical Connections But No Idea What It Means

Answer: No Bush/Quail. 1992 election sticker.

6. Some Kind Of Explosive Lying On The Floor Of Server Room?

Answer: It’s a Sagger Missile A Russian MCLOS ATGM. Good luck w that bud.

7. Found This White Fuzzy Thing In My Basement, Mother Freaked Out. What Is This Thing?

Answer: Spiders infected with fungus look like this.

8. Saw On My Flight To Cali. What Is This Thing?

Answer: Specifically, this looks like Concentrated Thermal Solar. It uses mirrors to reflect the light to a central tower which is barely visible in your picture due to the glare coming off of it. The light is then converted to heat where it drives a steam turbine, or some other heat engine.

9. Went Exploring In White Sands, New Mexico, And Found An… Object. What Is This Thing?

Answer: Looks like it could be titanium – titanium spheres of similar size are a relatively commonly found space debris

10. Anyone Know What Those Round Impressions Are Called, And What Are They For?

Answer: Old windows were made of glass spun out into flatness. That’s the center of the spin.

New windows are made of glass floated on a pool of molten tin, which makes very flat panes without any annoying bullseyes.

EDIT: this is also the source of the myth that glass is a liquid and flows over time. See the center pane of your picture? Someone took the time to get a “good” pane for the center of the window, without any bullseye – put your best pane in that spot, obviously. But the glass is still of uneven thickness, getting thicker closer to the bullseye. So people look at panes like that, with thicker glass in one part, and decide that “hey, the glass must have started off perfectly flat and flowed over time”. But no. The glass flowed when it was molten (1500 degrees C!) and does not flow at room temperature.